De beste voetmassages

Heb jij al een tijdje last van zere voeten? Of wil je gewoon graag even ontspannen na een vermoeiende werkdag? Wel dan kan een voetmassage heerlijk zijn! Je kan af en toe je partner aanspreken en op een subtiele manier om een massage vragen, maar je kan ook eens bij een massagesalon of een gespecialiseerde pedicure langsgaan.

Welke soorten voetmassages bestaan er?

Hier zal ik voor jullie enkele van de bekendste soorten voetmassages opnoemen.

Thaise voetmassage

Eeuwen geleden, werd deze massagetechniek toegepast door Thaise monniken. In de Oosterse cultuur, geloven mensen dat je door het stimuleren van de juiste bloedbanen ook de organen zelf kan bereiken. Dat is ook precies wat men met deze massage probeert te bereiken. Via bepaalde heilige punten op jouw voeten, proberen ze je diepste innerlijke zelf te verwennen. Door de massage slagen ze erin om eventuele “blokkades” in jouw levensbanen weer vrij te maken.

Hot Stone massage

De hot Stone massage is ook een alom bekende eeuwenoude massagevorm. Zoals je uit de naam al kan afleiden, wordt bij deze techniek gebruik gemaakt van warme stenen. De warme stenen worden zowel op de boven-, als op de onderkant van je voeten gelegd. Door gebruik te maken van massageolie, kunnen ze de stenen heen en weer bewegen. Dit heeft een enorm ontspannende werking.

Ontspannende voetmassage

Deze massagetechniek is waarschijnlijk de meest bekende vorm van voetmassage. Het grote voordeel van deze techniek is, dat het niet noodzakelijk moet uitgevoerd worden door een massagespecialist. Je partner, of iemand anders die dicht bij jou staat kan dit ook makkelijk leren. Door middel van de handen, worden wrijvende en knedende bewegingen gemaakt over de hele voet. Een voetmassage zou enorm stress reducerend moeten werken. Sommigen